Зеленський зустрівся із держсекретарем Британії з питань оборони

Зеленський зустрівся із держсекретарем Британії з питань оборони

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із державними секретарем Великої Британії з питань оборони Грантом Шаппсом, який прибув з візитом до Києва.

Про це повідомила пресслужба глави держави. Як зазначається, президент висловив подяку Британії за сильну фінансову, оборонну та гуманітарну підтримку України під час повномасштабного російського вторгнення. Він зазначив, що Україна може покластися на такого партнера як Сполучене Королівство.

Зеленський також високо оцінив співпрацю країн в оборонній сфері. Це дає можливість потужно розширювати спроможності Сил оборони України на полі бою. Зокрема, це стало можливим завдяки далекобійній зброї.

Зеленський і Шаппс також поговорили про посилення протиповітряної оборони України. Це питання стає ще актуальнішим напередодні зими.

Крім того, вони відзначили ухвалення "G7" на Вільнюському саміті НАТО Спільної декларації про підтримку України. Йшлося про початок переговорів із Британією про укладення двосторонньої угоди щодо безпекових гарантій для України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський закликав усю країну до хвилини мовчання 1 жовтня о 9:00. Цього року вперше відзначатимуть День захисників і захисниць саме цього дня.

Головне