Зеленський заявив, що грузинська влада публічно катує та вбиває Міхеіла Саакашвілі

Зеленський заявив, що грузинська влада публічно катує та вбиває Міхеіла Саакашвілі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що влада Грузії катує та вбиває екс-президента країни Міхеіла Саакашвілі. Про це глава української держави сказав під час прес-конференції із президентом Австрії Александером ван дер Белленом.

Зеленський показав австрійському колезі фото колишнього президента Грузії.

“Публічне катування громадянина України. Я не обговорюю питання, за що заарештували колишнього президента Грузії, які наслідки для політики та демократії у Грузії. Це їхнє внутрішнє питання. Я говорю про арешт громадянина України Михайла Саакашвілі, якого публічно катують щодня. Я думаю, що їхня мета - його вбити”, - наголосив Президент.

Також глава української держави додав, що раніше Саакашвілі було отруєно.

“Тому тут таке запитання: Грузія вона за кого сьогодні, керівництво? Вони нейтральні, вони за росію, бо росія ставиться до своїх політиків так само, як сьогодні керівництво Грузії ставиться до вже не їхніх політиків, до речі, а громадян України. Тому вони нейтральні, або за росію, або проти України тощо. З великою повагою ми ставимося до питання нейтральності, але з великим нерозумінням ставимося до такого відношення”, - зазначив Зеленський.

Як повідомляли “Ми-Україна”, екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі в ході виступу під час судового процесу стосовно можливого відтермінування тюремного покарання заявив про критичний стан свого здоров’я.

Головне