Зеленський: Якщо нас не запросять в НАТО, ми маємо план "Б"

Зеленський: Якщо нас не запросять в НАТО, ми маємо план

Україна має план "Б" на випадок, якщо не отримає запрошення в НАТО. Про це повідомив президент Володимир Зеленський в інтервʼю у ефірі національного телемарафону “Єдині новини”.

Він наголосив, що вступ України в НАТО буде політичним рішенням світу, однак хтось з партнерів може згодом виступити проти цього.

"Запрошення - це ще не все, але це дуже-дуже близько", - зазначив президент.

При цьому він додав, що поки Україна не отримає запрошення приєднатися до Альянсу, вона матиме гарантії безпеки від партнерів.

"Ми не відмовляємося від НАТО. Ми побудували таку інфраструктуру - це гарантії безпеки між партнерів на шляху для України до НАТО. Потім ці гарантії безпеки можуть зменшитися, хтось може відмовитися, напевно. Але нам це потрібно на шляху до НАТО. Тому що єдине, що боялися партнери в питанні НАТО, дві речі найголовніші. Це застосування їхніх військових. Ніхто не буде воювати і не хоче бути втягнутий у війну в Україні зі своїм особовим складом. І нам це не потрібно, це зрозуміло, бо це буде війна НАТО. Це третя світова.

А цими гарантіями безпеки ми будемо мати... Ізраїльська модель. Саме зі Сполученими Штатами у нас буде така модель, ізраїльська. Там, де є і зброя, і технології, і тренування, фінанси, тощо", - розповів глава держави.

Як повідомляли "Ми-Україна", шанс демілітаризувати росію в окупованому Криму з’явиться, коли Збройні сили України будуть на адмінкордоні з півостровом, вважає Володимир Зеленський у

Головне