Зеленський висловився щодо мирних переговорів з рф: Немає ніякого сенсу

Зеленський висловився щодо мирних переговорів з рф: Немає ніякого сенсу

Змушувати України піти на переговори з росією не потрібно, адже це не має ніякого сенсу. Відповідну заяву зробив Президент України Володимир Зеленський у ході прес-конференції з прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом.

За словами глава української держави, тиск на Україну до війни був сильнішим, а після вторгнення рф усім стало зрозуміло, що ця країна - держава-терорист.

"Тиск на нас був більший до війни. А після початку вторгнення всім зрозуміло, що росія - не держава, а терористична організація, яка прийшла вбивати й захоплювати території. Усі зрозуміли, що стоїть питання про знищення України та всього українського", - розповів Зеленський.

Також Президент наголосив - на Україну "тиснути неможливо". 

"Чи хоче хтось? Так. Але ці люди менше говорять вголос, і це прекрасно, вони більше розуміють, із ким вони раніше мали діалог", - заявив Зеленський.

Крім того, Президент нагадав основну мету росії у цій війні - захоплення всієї території України. 

"Знову порушується тема історичних кордонів. Це свідчить про те, що вони хочуть захопити й шукають виправдання цим захопленням, - заявив Зеленський. - Немає сенсу тиснути на Україну. Тому що інакше Росія прийде в Європу тиснути на Європу".

Як повідомляли "Ми-Україна", секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що росія вже починає благати про переговори з Україною. Схилити Україну до переговорів росія намагається через посередників, інколи йдеться навіть про цілі такі групи.

Головне