Зеленський висловив співчуття народу ПАР через загибель людей у пожежі в Йоганнесбургу

Зеленський висловив співчуття народу ПАР через загибель людей у пожежі в Йоганнесбургу

Смертоносна пожежа в ПАР, яка забрала життя понад 70 людей, стала однією з найстрашніших трагедій такого роду в історії країни. Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття народу Південноафриканської республіки.

"Від себе особисто й від народу України висловлюю глибокі співчуття Президенту Сирілу Рамафосі та всім рідним і близьким загиблих у пожежі в Йоганнесбургу. Жахлива трагедія. Бажаємо швидкого одужання постраждалим", - написав глава держави у Twitter.

Як відомо, 31 серпня уночі в діловому районі найбільшого міста ПАР Йоганнесбурга у житловій багатоповерхівці зайнялася пожежа. За останніми даними, в результаті трагедії загинули щонайменше 73 людини, ще 43 - отримали ушкодження.

Місцева влада заявила, що вогонь охопив будівлю, в якому незаконно оселилися бездомні. Там додали, що цих людей звідти неодноразово намагалися виселити.

Нині на місці трагедії досі продовжують працювати рятувальники. Причина пожежі ще не встановлена.

Нагадаємо, останнім часом у росії трапляється все більше пожеж. Вони спалахують як у Москві, так і в інших регіонах. Значно почастішали пожежі у портах, на військових об’єктах і заводах країни-агресора.

Так, 29 серпня у центрі Москви сталася масштабна пожежа на Площі трьох вокзалів. 26 серпня у російському Кемерово спалахнув склад з піротехнікою – там почалася детонація виробів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, речниця ДБР Тетяна Сапьян 31 серпня повідомила, що відомство не може підтвердити інформацію про вміст алкоголю у крові чоловіка, який загинув під час конфлікту з патрульними у Дніпрі.

Головне