Зеленський приїде в Польщу 5 квітня

Зеленський приїде в Польщу 5 квітня

Президент України Володимир Зеленський відвідає Польщу цього тижня. Візит запланований на середу, 5 квітня.

Про це повідомляє канцелярія польського президента Анджея Дуди.

Планується зустріч Зеленського з поляками та українцями, які перебувають у Варшаві.

"У середу, 5 квітня, очікуємо офіційний візит президента України Володимира Зеленського до Польщі. Президент України у середу вдень у Королівському замку зустріне поляків та українців, які проживають у нас", - йдеться у повідомленні.

Reuters пише, що візит Зеленського до Польщі присвячений наступному саміту міністрів закордонних справ країн НАТО, який проходить у Брюсселі і на якому очікується участь держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Голова Бюро міжнародної політики при Президентові Польщі Марцін Пшидач заявив, що попередні візити Зеленського до інших країн під час війни, зокрема до Вашингтона чи Лондона, були майже таємними, без відповідного церемоніалу, а візит до Польщі буде офіційним і публічним.

“Президент України захоче сказати декілька слів полякам про те, що сталося за останній рік, як поляки допомагали Україні, біженцям на кордоні, а пізніше приймаючи їх у себе вдома. Такою є головна ціль цієї зустрічі”, - підкреслив Пшидач.

За його словами, під час візиту Зеленський зустрінеться з польським лідером Анджеєм Дудою.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, голова Мінцифри Михайло Федоров заявив, що запустити видачу повісток через месенджери у цьому році технічно неможливо.

Головне