Зеленський відреагував на трагедію з пілотами на Житомирщині: Деталі говорити зарано

Зеленський відреагував на трагедію з пілотами на Житомирщині: Деталі говорити зарано

Президент України Володимир Зеленський відреагував на трагедію з пілотами в Житомирській області через авіатрощу. За його словами, деталі говорити зарано.

Про це він розповів у щоденному вечірньому відеозверненні в Telegram-каналі.

Президент зазначив, що розслідування триває, і будуть з'ясовані всі обставини.

"Мої співчуття рідним та близьким, усім, хто знав хлопців. Триває розслідування того, що сталося. Про деталі говорити зарано. Звичайно, будуть зʼясовані всі обставини. Звичайно, Україна ніколи не забуде кожного, хто захищав вільне небо України", - наголосив президент.

Також глава держави подякував воїнам, які б'ються на Бахмутському напрямку в районі Кліщіївки, Андріївки, Курдюмівки, а також Авдіївському напрямку в районі Мар'їнки та на Мелітопольському напрямку, зокрема в районі Роботиного.

Крім того, Україна розпочала переговори з Канадою щодо двостороннього документу про безпекові гарантії. Раніше такі переговори вже розпочали з Америкою та Великою Британією.

Нагадаємо, в авіакатастрофі в Житомирській області загинули троє пілотів, зокрема, відомий пілот з позивним “Джус”. Це сталося ввечері 25 серпня. Як зазначається, під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39.

“Усі троє пілотів, на жаль, загинули. Триває розслідування. Серед загиблих – відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації на позивний “JUICE”, – йдеться в повідомленні Повітряних сил.

За процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону розпочато кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацію порушення правил польотів або підготовки до них (ст. 416 КК України).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, пілот Андрій Пільщиков із позивним “Джус”, який загинув в авіакатастрофі на Житомирщині, “марив літаками в українському небі”, розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Речник Повітряних сил ЗСУ каже, що рік тому в США Пільщиков зустрічався з американськими урядовцями, розповідав про нагальні потреби військових, “був постійно на зв’язку з каліфорнійськими пілотами, був головним рушієм адвокаційної групи із просування багатьох рішень по F-16”.

Головне