Зеленський у Празі здійснив мрію 14-річного українця (ФОТО)

Зеленський у Празі здійснив мрію 14-річного українця (ФОТО)

Президент України Володимир Зеленський відвідав Прагу та разом з чеським колегою Петрем Павелом зустрілися у Празі з 14-річним українцем Антоном Коцком, який лікується у Чехії. Про це глава держави повідомили у своєму Twitter-акаунті.

Відомо, що підліток родом з Борислава Львівської області та із березня 2022 року перебуває в Чехії на лікуванні. Він мріяв зустрітися із Президентом України та навіть записав відеозвернення до нього. У відповідь Зеленський теж записав звернення для Антона.

"Пане президенте, я дуже радий, що ми сьогодні зустрілися, це було моє найзаповітніше бажання", – сказав хлопчик.

Своєю чергою президент Чехії Петр Павел написав у Twitter, що у Празі зустрілися люди, "які є героями один для одного".

“ У кожного з нас є свої герої. Мені тепло на душі, що сьогодні ми змогли посприяти зустрічі двох людей, які є героями один для одного. Один з важкою хворобою, другий з агресією проти своєї країни. Обидва заслуговують на повагу", - написав Павел.

Президент України Володимир Зеленський після візиту до Болгарії 6 липня 2023 року прибув до Праги. Його зустрів глава Чехії Петр Павел. Це перший візит українського президента у Чеську Республіку за 14 років незалежної України. У Празькому Граді лідери провели спільну пресконференцію, де обговорили контрнаступ, ЗАЕС та підтримку з боку чеської сторони.

Як повідомляли “Ми-Україна”, Президент України Володимир Зеленський після робочого візиту до Болгарії прибув в Чехію. Літак глави української держави вже приземлився на території Чеської Республіки.

Головне