Зеленський: Свобода України - це свобода Молдови, Грузії та Білорусі

Зеленський: Свобода України - це свобода Молдови, Грузії та Білорусі

Незалежність України та свобода нашої країни гарантуватимуть незалежність країн, що є нашими сусідами. Таку заяву зробив Президент України Володимир Зеленський під час виступу у Польщі.

За словами глави української держави, насамперед це стосується Молдови, Грузії та Білорусі.

"Коли ми з вами вільні - це гарантія, що свобода буде міцною в усіх наших сусідів в ЄС. Румунія, Литва, країни Балтії, всі сильніші, коли ми вільні. Коли ми вільні - це гарантія, що свобода вистоїть в Молдові, не полишить Грузії й обов'язково прийде в Білорусь", - зазначив український президент.

Також він додав, що чим більше свободи буде навкого України та Польщі, тим більше гарантій, що росія буде справедливо відповілати за воєнні злочини, які скоїла у Биківні, Бучі, Катині і в Смоленську.

Нагадаємо, президент Зеленський повідомив, що Україна і Польща досягнули домовленості щодо постачання додаткового озброєння Силам оборони України. Також є домовленість про створення україно-польського підприємства для виробництва озброєнь та боєприпасів.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Володимир Зеленський закликав надати Україні зброю та винищувачі. Він заявив, що "не треба звертати увагу, як відреагує росія на літаки" і додав, що "не треба гадати, яке число виглядатиме безпечніше із літерою F – 16 чи якесь інше".

Головне