Зеленський про нічну атаку дронів: Треба посилити глобальний тиск на росію

Зеленський про нічну атаку дронів: Треба посилити глобальний тиск на росію

Президент України Володимир Зеленський відреагував на атаку дронів на територію України у ніч проти 22 березня. Він заявив, що це свідчить про те, що росія не прагне миру.

Про це глава української держави написав на своїй сторінці в Twitter. За його словами, глобальний тиск на агресора потрібно посилити, аби повернути глобальну стабільність.

"Понад 20 іранських убивчих дронів, а ще ракети, численні обстріли. І це лише за одну минулу ніч російського терору проти. Щоразу, коли хтось намагається почути слово "мир" у Москві, там віддають черговий наказ на такі злочинні удари", - зазначив український президент.

Він також додав, що успіх українських військ на землі та в небі наближає настання миру. Водночас санкційний та інший тиск на росію можуть повернути стабільність.

"Повне дотримання санкційного режиму проти росії реально повертає силу Статуту ООН. Глобальна єдність здатна повернути глобальну стабільність", - заявив Зеленський.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у ніч проти 22 березня російські окупаційні війська здійснили атаку на територію України дронами-камікадзе “Shahed-136”. Силами та засобами протиповітряної оборони атака була відбита: знищено 16 таких БпЛА з 21.

Раніше Президент України Володимир Зеленський у річницю звільнення Мощуна від російських окупантів заявив, що російське окупаційне військо тричі намагалося прорватися через містечко на Київ. Однак тричі українські захисники не дали їм цього зробити. 

"Невелике селище біля Києва, що стало його великим щитом. Більше двох тижнів поспіль у безупинних і важких боях – наші воїни стримували ту ворожу навалу, знищували їх тут”, - розповів Зеленський.

Головне