Зеленський: Після війни на Донбасі не залишиться нічого живого

Зеленський: Після війни на Донбасі не залишиться нічого живого

Донбас після війни буде зруйнований вщент, там не залишиться нічого живого. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час Мюнхенської безпекової конференції.

За його словами, російські окупанти б'ють артилерією по всьому, що бачать, зокрема, цивільній інфраструктурі.

"Як вони там воюють? Щодня б'ють артилерією по цивільних будинках, абсолютно невипадково. Все руйнують, для того, щоб люди виходили, вибігали, й потім туди намагаються зайти. Ось що вони роблять на Донбасі. Ми розуміємо, що після цієї війни на Донбасі нічого живого не буде. Я зараз і про людей, і про інфраструктуру", - заявив Зеленський.

При цьому він наголосив, що Україна чудово розуміє, чого добивається росія.

"Ми розуміємо, що вони роблять. Якщо будемо встигати з партнерами бути більш потужними - деокупуємо раніше. Якщо уповільнений буде процес - є ризики руйнації всього Донбасу, але все одно потім ми все деокупуємо. Але я думаю про людей, хотілось би раніше мати підтримку, щоб зберегти максимум людей і це найважливіше", - заявив глава української держави.

Раніше Президент України Володимир Зеленський запевнив, що немає альтернативи членству України в Європейському Союзі та НАТО. Також він нагадав, що Україна поєднана з європейською економікою, логістикою та енергетикою. 

Як повідомляли "Ми-Україна", міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що у разі відступу України з Бахмуту, окупанти зовсім скоро перетворять на Бахмут інше українське місто.

Головне