Зеленський незабаром може приїхати у Варшаву, - заступник глави МЗС Польщі

Зеленський незабаром може приїхати у Варшаву, - заступник глави МЗС Польщі

Найближчим часом Президент України Володимир Зеленський може приїхати з візитом у Варшаву.

Про це у спілкуванні із журналістами повідомив заступник голови Міністерства закордонних справ Польщі Павел Яблонський, передає видання PAP. За словами чиновника, візит може статися скоро. Пооте навіть коли домовленість вже буде, про поїздку не будуть повідомлятии до останнього моменту з безпекових міркувань.

"Думаю, це (візит Зеленського - ред.) відбудеться скоро, але давайте не будемо випереджувати факти. Ми точно не будемо анонсувати цей візит, як зазвичай анонсують приїзд лідерів іноземних держав, з міркувань безпеки", - зазначив Яблонський. 

Заступник міністра дипломатичного відомства додав, що лідери Польщі та України активно підтримують дуже інтенсивні контакти. Він також розповів, що досі триває дискусія щодо майбутнього України та ії післявоєнної відбудови за участю польської та української влади, а також за участі міжнародних організацій та фінансових установ, таких як Світовий банк, Міжнародний валютний фонд або країни G7.

"Ці розмови тривають - поки можна сказати, що вони теоретичні, але вони дуже важливі. Створюється певна система, на основі якої буде функціонувати цей механізм, який іноді називають планом Маршалла для України", - зазначив Яблонський.

Заступник глави МЗС також розповів, що польські компанії дуже зацікавлені в участі в цьому процесі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден прибув на зустріч із Анджеєм Дудою. Відомо, що зустріч відбулася у Варшаві у президентському палаці.

Головне