Зеленський не виключив, що для закінчення війни повинен відбутися "певний діалог"

Зеленський не виключив, що для закінчення війни повинен відбутися

Президент України Володимир Зеленський не виключив, що для закінчення війни повинен відбутися "певний діалог" між Києвом та Москвою.

Про це він розповів в інтерв'ю RTP. Водночас глава держави наголосив, що говорити про завершення війни можна буде лише після того, як росія виведе свої війська з території України та почне поважати право українців на свободу.

Крім того, Зеленський не допускає жодних прямих переговорів із російською владою, поки не будуть виконані умови України.

"У нас є дуже чітка позиція, і ця позиція закладена в нашій формулі миру, яка має 10 пунктів. Завершення війни передбачається після виконання всіх цілком чесних, справедливих пунктів, які базуються на резолюції ООН", - зазначив президент.

Глава держави не виключив, що війна може закінчитися цього року. Проте це залежить від багатьох факторів. Зокрема, і від успішності контрнаступу.

Нагадаємо, Україна успішно застосувала далекобійну зброю власного виробництва, повідомив президент Володимир Зеленський за результатами селекторної наради. За словами глави держави, зброя вразила ціль на відстані 700 кілометрів.

“Мінстратегпром (відзвітував, – ред.) про власне виробництво. Успішне застосування нашої далекобійної зброї – ціль уражена за 700 кілометрів”, – заявив президент України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, головною мрією президента України Володимира Зеленського є перемога у війні, яка унеможливить нові війни рф.

“Номер один – це закінчення війни перемогою. Перемога для усіх різна. А для мене, як президента, я б хотів таку перемогу, що унеможливить повернення війни. Я б хотів саме такої перемоги. Це непросто. Це складова, яка залежить не тільки від потужності армії, а саме від безпекової інфраструктури і від суспільства. Номер один – від народу. Треба, щоб народ залишився в єдності”, – зазначив Володимир Зеленський.

Головне