Зеленський: Ми не почали контрнаступ раніше, бо не мали чим

Зеленський: Ми не почали контрнаступ раніше, бо не мали чим

Президент України Володимир Зеленський розповів, що ЗСУ не почали контрнаступ раніше, осільки не мали чим. На цьому він наголосив під час пресконференції в Данії.

"Наші військові не починали контрнаступ, тому що не було чим. Тому що в нас був дефіцит танків. Можуть загинути тисячі людей. Ви пройдете один, два, три, п'ять кілометрів, але ви втратите тисячі людей. Ви не досягнете тієї мети, яка єдина, яка нам усім потрібна. Це деокупація, повна деокупація всієї нашої території. Ось і все, ми чекали, поки у нас будуть потужності", - заявив глава держави.

За його словами, протягом цього часу російські військові споруджували укріплення та копали окопи.

"Це зрозуміло. Багато укріплень вони зробили ще вісім років тому, я вам скажу відверто. Починаючи з 14-го, 15-го, 16-го років. Вони все це робили, на Донбасі вони це робили. Після того як окупували частини нашого Донбасу", - зазначив він.

Президент також додав, що "контрнаступ України - це дуже складний процес, але ми, не втрачаючи нашої мотивації, йдемо вперед". Зеленський підкреслив, що не може сьогодні критикувати західних партнерів за те, що вони не передавали більшого комплексу необхідного Україні озброєння термінами раніше.

"Тому що сьогодні, як і кожен українець, я отримую підтримку від наших партнерів. І тому я можу бути сьогодні за таку підтримку лише вдячним", - пояснив він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський прибув до Данії. Країна пообіцяла передати ЗСУ 19 винищувачів F-16 після навчань пілотів.

Головне