Зеленський і Залужний особисто привітали воїнів Повітряних сил зі святом

Зеленський і Залужний особисто привітали воїнів Повітряних сил зі святом

Президент Володимир Зеленський та головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний привітали воїнів у День Повітряних сил ЗСУ.

Про це повідомив Офіс президента України. Як зазначається, глава держави оглянув сучасні зразки зброї та військової техніки, які перебувають на озброєнні українських захисників неба. Він також поспілкувався з воїнами й узяв участь у погашенні поштового набору "Винищувачі зла".

Зокрема, Зеленський оглянув штурмовик Су-25, бомбардувальник Су-24М, винищувачі Су-27 та МіГ-29 із ракетами, які вони застосовують. Командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук розповів, що ці літаки було модернізовано для використання озброєння, яке надають партнери. Йдеться про ракети класу "повітря – поверхня" ZUNI, ракет Storm Shadow, протирадіолокаційних ракет AGM HARM.

Крім того, Володимиру Зеленському продемонстрували роботу симулятора, переданого Чехією для підготовки пілотів до роботи на літаках F-16. На ньому військові вивчають особливості сучасної техніки та її можливості. Президент випробував роботу комплексу на практиці та влучив в одну з віртуальних мішеней – Ту-95.

Військові Повітряних сил презентували Зеленському шолом пілота як символ віри в те, що найближчим часом Україна отримає від партнерів винищувачі F-16.

Зеленський, Резніков, Залужний і Олещук взяли участь у погашенні поштової марки та конверта "Винищувачі зла". Їх "Укрпошта" випустила до Дня Повітряних Сил.

На марці зображено, як українська армія нищить символ "імперії зла", перетираючи його на "винищувальній" тертушці. Лицар у шоломі-тризубі на конверті уособлює благородність, силу й честь українського воїнства, яке боронить рідну землю.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у неділю, 6 серпня, відбулась чергова нічна атака України. Російське окупаційне військо атакувало територію нашої країни ударними дронами та ракетами різних типів. 

Головне