Зеленський хотів би особисто вести комунікацію з керівництвом Китаю, - Корнієнко

Зеленський хотів би особисто вести комунікацію з керівництвом Китаю, - Корнієнко

Президент Володимир Зеленський хотів би напряму контактувати з китайською владою. Це дало б змогу пояснити їй, щоб відбувається на українській землі зараз і чому так званий "мирний план" КНР по Україні не зможе зупинити бойові дії.

На цьому наголосив перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко в ефірі "Ми-Україна".

"Позиція Китаю теж дуже важлива. Ми бачимо, що вони презентують певні документи. Ми даємо їм різну оцінку. Це не зовсім мирний план. Це позиція така, література певна політична, але дуже важливо, що Володимир Олександрович на пресконференції підкреслив, що він хотів би особисто цю комунікацію проводити з керівництвом Китаю. І ми відкриті до комунікації. Відкриті до того, щоб пояснювати, що тут відбувається і, що прямо завтра не можна ніяким чином зупинити те, що Китай пропонує, тому що от російські війська будуть посередині Бахмуту. Вони там залишаться. Це неправильно", — зазначив він.

Нагадаємо, минулої п’ятниці, 24 лютого,Зеленський заявив, що хотів би зустрітися Сі Цзіньпіном

“Я вважаю, що це буде на користь нашим державам та безпеці у світі. Питання не лише у війні. Питання у тому, що ми держави, які зацікавлені у збереженні економічних відносин. Наскільки мені відомо, Китай поважає територіальну цілісність, а отже, має зробити все, щоб росія вийшла з нашої території. Тому що в цьому є повага до суверенітету та територіальної цілісності”, – сказав він.

Раніше того ж дня Китай опублікував власне бачення так званого “мирного плану” по Україні з 12 пунктів. Під час пресконференції глава держави зазначив, що у документі є позитивні моменти, такі як пункти про повагу до суверенітету всіх країн та ядерну загрозу. Однак додав, що головне питання полягає у тому, “що йде після слів”, тобто до чого він приведе. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Китай неоднозначно відповів на озвучений Зеленським намір провести зустріч з лідером КНР Сі Цзіньпіном

Головне