Зеленський зустрівся з президентом Чилі (відео)

Зеленський зустрівся з президентом Чилі (відео)

На інавгураційному Саміті миру в Швейцарії президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Чилі Габріелем Боричем.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зеленський відмітив особисту участь Борича на саміті та широке представництво країн Латинської Америки на рівні лідерів.

"Дякую за ваше рішення взяти участь у Саміті. Ми дуже раді бачити таких важливих партнерів", – сказав Зеленський.

Лідери обговорили очікування від Глобального саміту миру та подальші кроки щодо реалізації Формули миру.

"Для нас дуже важливо підтримувати Україну, її територіальну цілісність. Ми тут, ми продовжимо міцно підтримувати вашу позицію", – зазначив Борич.

Зеленський і Борич обмінялися думками щодо можливості організації зустрічі для подальшої реалізації Формули миру та двосторонньої співпраці.

Вони також відзначили результативність візиту української урядової делегації до Чилі минулого місяця, яку очолювала перша віцепрем’єр-міністерка Юлія Свириденко.

Нагадаємо, Глобальний Саміт миру 15 червня стартував у Швейцарії. Захід, який був дуже нелегкий в організації, цілком ймовірно стане не останнім. Саміт триватиме два дні. У неділю, 16 червня, відбуватимуться обговорення трьох пунктів, які Київ привіз до Швейцарії, а саме: ядерна безпека, продовольча безпека, обмін полонених і повернення всіх українських депортованих дітей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, гендиректор МАГАТЕ Гроссі не братиме участі у Саміті миру.

Головне