Зеленський зустрівся з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим

Зеленський зустрівся з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим у Мюнхені (Німеччина) у суботу, 17 лютого.

Про це повідомила пресслужба глави української держави. Зустріч двох лідерів відбулась на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Зеленський привітав Алієва з перемогою на дострокових виборах президента та висловив упевненість у майбутньому зміцненні українсько-азербайджанських відносин.

"Ми дуже цінуємо теплі відносини між нашими державами та нашими суспільствами", - наголосив український президент.

Президенти також поговорили про двосторонню співпрацю в торговельно-економічній, енергетичній, гуманітарній та інших сферах. Глава української держави відзначив допомогу Азербайджану, яка стосувалась забезпечення надійного функціонування енергетичної системи України, повідомила пресслужба.

Він окремо подякував Ільхаму Алієву за реалізацію проєктів з відбудови міста Ірпеня, що в Київській області, та висловив сподівання на подальший внесок Азербайджану в економічне відновлення України внаслідок російської агресії. У рамках зустрічі було обговорено можливі спільні економічні проєкти. Серед іншого йшлося про можливе використання газосховищ в Україні.

Також Володимир Зеленський розповів азербайджанському колезі про підготовку до Глобального саміту миру у Швейцарії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Данії заявили про готовність підписати безпековий договір з Україною. Наразі тривають завершальні кроки в підготовці такої угоди. Данія також підготувала новий пакет озброєння для передачі Україні. Зеленський високо оцінив надані 14 пакетів оборонної підтримки Україні з боку Данії.

Головне