Зеленський зустрівся з прем'єром Нідерландів та обговорив посилення санкцій проти росії

Зеленський зустрівся з прем'єром Нідерландів та обговорив посилення санкцій проти росії

Зеленський зустрівся з прем'єром Нідерландів та обговорив посилення санкцій проти росії.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Володимир Зеленський також розповів Марку Рютте про ситуацію на фронті, поінформував про актуальні оборонні потреби українського війська, зокрема в артилерії, бронетехніці та системах ППО для захисту інфраструктури Чорноморської зернової ініціативи.

Сторони також обмінялися позитивними оцінками зустрічі дипломатичних радників у Саудівській Аравії та обговорили наступні кроки щодо підготовки Глобального саміту миру. Володимир Зеленський запросив Марка Рютте взяти участь у саміті Кримської платформи.

Своєю чергою Марк Рютте заявив, що "Нідерланди продовжуватимуть підтримувати Україну", і зараз вивчають, "що ще країна може зробити для зміцнення української протиповітряної оборони".

"Одним зі способів нашої допомоги є співпраця з нашими партнерами у підготовці українських пілотів для польотів на винищувачах F-16", – йдеться у дописі очільника уряду Нідерландів у Twitter.

За словами Рютте, вони також обговорили розвиток подій на фронті та "невпинні, довільні та жорстокі атаки на українські цивільні об'єкти та запаси продовольства".

Як писали "Ми-Україна" раніше, глава МЗС України Дмитро Кулеба сьогодні, 13 жовтня, провів розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Вони обговорили допомогу для протидії російській агресії. Кулеба зазначив, що США, як і раніше, зосереджені на наданні допомоги Україні у протидії російській агресії.

"Дипломатична, військова та фінансова підтримка триватиме", - йдеться в заяві.

Також Кулеба і Блінкен засудили напад ХАМАСу на Ізраїль, обговорили динаміку конфлікту та його наслідки для глобальної безпеки. Нещодавно США оголосили про виділення Україні пакета військової допомоги на 200 млн доларів.

Головне