Зеленський зустрівся з новим міністром нацоборони Литви: деталі переговорів

Зеленський зустрівся з новим міністром нацоборони Литви: деталі переговорів

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з новопризначеним міністром національної оборони Литви Лаурінасом Кащюнасом, який напередодні прибув до Києва у межах свого першого закордонного візиту.

У ході зустрічі президент Зеленський висловив подяку Литві за всю надану допомогу Україні. 

Водночас глава української держави відзначив важливість подальшої співпраці у сфері оборонної промисловості.

"Дякую за вашу підтримку, за все, що ви робите з початку повномасштабної війни. Знаю, що наші команди працюють над документом щодо безпекових гарантій. Очікуємо, що він закладе нове підґрунтя для посилення захисту наших держав", - заявив Володимир Зеленський.

Він нагадав, що Литва допомогла у межах чеської ініціативи з закупівлі артснарядів для України. Президент наголосив, що українці дуже вдячні Литві за це.

"Обговорили важливість подальшого лідерства Литви в міжнародній коаліції з розмінування, розвиток співпраці у сфері оборонної промисловості, роботу над документом щодо безпекових гарантій, подальшу всебічну підтримку", - додав президент Зеленський. 

Як повідомляли "Ми-Україна", у рамках військової підтримки Литва передала українським військовим бронетранспортери М577. Їх доставили 5 квітня.

Головне