Зеленський зустрівся з міністеркою закордонних справ Нідерландів

Зеленський зустрівся з міністеркою закордонних справ Нідерландів

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністеркою закордонних справ Нідерландів Ганке Брейнс Слот, яка прибула в Київ з візитом.

Про це повідомила пресслужба глави держави. Зеленський під час зустрічі висловив подяку країні-партнерці за сильну підтримку України та високо оцінив взаємодію з прем’єр-міністром Марком Рютте. Він також подякував за рішення, які сприяли допомозі українським бійцям на фронті та захисту цивільних громадян України. Крім того, завдяки підтримці Нідерландів було досягнути успіхів у забезпеченні роботи альтернативного зернового коридору.

Президент України розповів міністерці про ситуацію на полі бою та стратегічні цілі у боротьбі з російським окупаційними військами. Посадовці обговорили пріоритетні потреби української армії, зокрема, у сфері протиповітряної оборони, додаткових артилерійських систем калібру 155 мм і снарядів. Також під час зустрічі йшлось про підготовку пілотів з України на винищувачах F-16 за підтримки Нідерландів.

Також вони поговорили про гуманітарний коридор у Чорному морі та посилення його захисту. Іншою темою стала Формула миру президента - Володимир Зеленський та Ганке Брейнс Слот обговорили підготовку до четвертої зустрічі на рівні радників із питань безпеки та зовнішньої політики та Глобального саміту миру. Вони підняли тему створення спеціального трибуналу для воєнних злочинців.

Крім того, йшлось про європейську інтеграцію України та засідання Європейської ради, яке пройде вже в грудні.

"Розраховуємо на позитивне рішення Європейської ради щодо початку переговорів про вступ України до ЄС. Це стане потужною мотивацією для нашого суспільства й для наших захисників", - зазначив президент України.

зустріч.jpeg (183 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Нідерланди передали Силам оборони України три модульні польові госпіталі Role 2 та шість автомобілей медичної евакуації Toyota Land Cruiser.

Головне