Зеленський зустрівся з колишнім держсекретарем США Майком Помпео

Зеленський зустрівся з колишнім держсекретарем США Майком Помпео

Під час зустрічі з колишнім державним секретарем США Майком Помпео у Києві, президент Володимир Зеленський висловив сподівання на надання дозволу на застосування далекобійної зброї

Про це повідомляє пресслужба Офіса президента.

Глава держави подякував Адміністрації Президента США, Конгресу та американському народу за безпрецедентну допомогу Україні. Він підкреслив необхідність дозволу на застосування далекобійної зброї, сподіваюсь на швидке ухвалення відповідного рішення американським політикам.

“Завдяки підтримці США та допомозі у зміцненні міжнародної коаліції ми досягаємо успіхів на полі бою. Але потребуємо дозволу на застосування далекобійної зброї. Сподіваюся, що американський політикум чітко це розуміє й відповідне рішення буде ухвалене”, - сказав глава держави. 

Зеленський також відзначив важливість посилення військової допомоги, спільного розвитку оборонних технологій та розширення санкційного тиску на росію, Іран і Північну Корею. Під час зустрічі сторони обговорили реалізацію Формули миру та підготовку до другого Саміту миру.

Як писали “Ми-Україна” раніше, президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з колишнім прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, який прибув до України для участі в щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

Головне