Зеленський зустрівся з головою 78-ї сесії Генасамблеї ООН Деннісом Френсісом

Зеленський зустрівся з головою 78-ї сесії Генасамблеї ООН Деннісом Френсісом

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з головою 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Деннісом Френсісом. Це перший візит голови Генасамблеї до України за майже 30 років, повідомляє пресслужба Офісу президента.

"Дякую за підтримку України резолюціями у відповідь на повномасштабне російське вторгнення. Вони дуже важливі для нас. Тому ми особливо цінуємо перший за майже 30 років візит до нашої держави Голови Генасамблеї", - заявив Зеленський.

Президент подякував Деннісу Френсісу за підтримку першого Саміту миру та Спільного комюніке. Він підкреслив, що одним із практичних результатів Саміту може стати нова резолюція щодо ядерної безпеки України, яку найближчим часом буде винесено на розгляд Генасамблеї, з особливим акцентом на Запорізькій АЕС.

Зеленський також поінформував про поточну ситуацію на фронті та критичний стан енергетичної системи через постійні російські атаки на її об’єкти.

Голова Генасамблеї ООН зазначив, що під час візиту мав змогу побачити наслідки війни на власні очі та зрозуміти виклики, які стоять перед українським народом, а також потреби країни.

Крім того, Френсіс підтвердив подальшу солідарність Генеральної Асамблеї ООН з Україною, наголосив на необхідності дотримання всіма членами організації Статуту ООН та відзначив стійкість і мужність українців.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Північноатлантичний альянс погодив щорічне фінансування для України у розмірі 40 мільярдів євро.

Головне