Зеленський зустрівся з генсеком НАТО Столтенбергом у Давосі: подробиці

Зеленський зустрівся з генсеком НАТО Столтенбергом у Давосі: подробиці

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 16 січня, зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Давосі (Швейцарія). Про це повідомила пресслужба глави держави.

Зеленський висловив подяку генсеку НАТО за стійку підтримку з боку Альянсу в захисті від російської агресії в Україні. Під час зустрічі Зеленський і Столтенберг обговорили, зокрема, ситуацію на полі бою.

Також український президент поінформував про останні масовані обстріли, які вчинили російські війська, поціливши в українські міста і громади. За словами глави держави, необхідно і надалі посилювати українські системи протиповітряної оборони. Так, під час розмови вони проговорили оборонні потреби української армії.

Володимир Зеленський і Єнс Столтенберг відзначили важливість підписання двосторонньої Угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Великою Британією в межах Спільної декларації G7. Останню ухвалили на попередньому саміті НАТО у Вільнюсі (Литва). Президент поінформував про роботу над подібними документами з іншими країнами. Він заявив, що важливо підписувати такі угоди, аби вони діяли до вступу України в НАТО.

Крім того, на зустрічі обговорили підготовку наступного саміту Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні, який відбудеться навесні.Зеленський зазначив, що Україна очікує на ухвалення рішень, які зможуть наблизити нас до вступу НАТО.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Канада підготувала безпекову угоду з Україною, проєкт якої вже передали Києву. Таким чином будуть реалізовані домовленності між лідерами Канади та України.

Головне