Зеленський зустрівся з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом

Зеленський зустрівся з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з очільником Північноатлантичного альянсу Єнсом Столтенбергом. Про це повідомили в Офісі Президента.

Під час зустрічі обговорювалися ключові питання співпраці України та НАТО.

Український лідер висловив вдячність за постійну підтримку України та зусилля щодо консолідації міжнародної спільноти для зміцнення обороноздатності нашої країни.

"Ми обговорили необхідність посилення української ППО, продовження роботи заради того, щоб наша держава отримала запрошення в НАТО якомога скоріше, та важливість вчасної реалізації всіх домовленості Вашингтонського саміту Альянсу", - повідомив Володимир Зеленський.

Серед основних тем розмови були:

  • Необхідність посилення систем протиповітряної оборони України
  • Прискорення процесу отримання Україною запрошення до членства в НАТО
  • Важливість своєчасного виконання рішень, ухвалених на саміті Альянсу у Вашингтоні

"Дуже вам дякую за вашу підтримку. Ваша команда багато працювала разом, і я вважаю, що ми досягли багатьох різних, дуже важливих результатів, особливо під час війни. Ви допомогли об’єднати – так само, як і деякі інші союзники, – об’єднати світ, зокрема міністрів оборони, щоб допомогти Україні, зміцнити нашу армію", – сказав Президент. 

Зустріч підкреслила стратегічне значення партнерства між Україною та НАТО у контексті поточних викликів безпеці в регіоні.

Нагадаємо, коли Україна стане повноправним членом НАТО, то всі країни Північноатлантичного альянсу будуть у безпеці. Таку заяву зробив глава МЗС Болгарії Іван Кондов під час трансатлантичної вечері, яку організував державний секретар США Ентоні Блінкен у рамках щорічної сесії Генеральної Асамблеї ООН. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Сполучених Штатах Америки вважають, що для встановлення миру в Україні необхідно виконати дві умови, одна з яких полягає в зупиненні військової співпраці росії з Іраном, Північною Кореєю та Китаєм.

Головне