Зеленський зустрівся з генеральним директором МАГАТЕ

Зеленський зустрівся з генеральним директором МАГАТЕ

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі. Про це глава держави повідомив в своєму Telegram-каналі.

Президент наголосив, що важливо проводити постійний моніторинг не лише стану АЕС, а й критично важливих для їхньої роботи підстанцій.

"Провів зустріч із генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі. Основна увага під час перемовин – питанням посилення ядерної безпеки в Україні, забезпечення постійного моніторингу не лише стану АЕС, а й критично важливих для їхньої роботи підстанцій", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Зеленський поінформував Рафаеля Гроссі про наслідки масованих російських обстрілів енергетичної інфраструктури України балістичними, крилатими ракетами та дронами-камікадзе, які призвели до тимчасового відключення енергоблоків АЕС від мережі та зниження їхньої потужності.

"Обстріли критичної інфраструктури з боку РФ є найбільшою загрозою для безпечного функціонування атомних станцій в Україні. Від цього передусім страждають звичайні люди", - додав глава держави.

Як повідомляли "Ми-Україна", Україна триматиме під своїм контролем захоплені території росії безстроково, розглядаючи це як один з елементів у спробах змусити російського диктатора Володимира Путіна повернутися до переговорного столу. 

Головне