Зеленський: Жодних переговорів з Італією про початок перемовин з рф у нас не було

Зеленський: Жодних переговорів з Італією про початок перемовин з рф у нас не було

Президент Володимир Зеленський заявив, що союзники не чинять тиск на Україну та не підштовхують нашу країну до старту мирних переговорів з агресором. Так глава держави відповів на запитання журналістів щодо просування Італією ідеї перемовин України з росією.

"Ніяких подібних перемовин у мене з Італією не було. На рівні лідерів, на будь-якому рівні. Щодо тих чи інших бойових планів - поки все вирішується у кабінетах України", - зазначив Зеленський під час пресконференції за результатами зустрічі із президентом Естонської Республіки Аларом Карісом.

Як відомо, естонський лідер під час свого виступу наголосив, що довгостроковий внесок Естонії в Україну - від початку повномасштабної війни і до 2027 року - буде складати 1,2 млрд євро. Президент Каріс заявив також, що "ця війна повинна завершитися перемогою України" і ЄС має підвищити військове виробництво, щоб українська сторона "отримала все, чого потребує і не завтра, а вже сьогодні". Він додав, що Естонія виступає проти обмежень на удари по рф та "на ті озброєння, які передаються Україні".

Нагадаємо, президент Зеленський заявив, що військова пауза не означає припинення війни або встановлення політичного діалогу з російською федерацією. Втім, така "пауза" допоможе тільки країні-агресорці.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 10 січня стало відомо, що Литва прийняла рішення надати допомогу Україні на суму 200 мільйонів євро, яка включатиме боєприпаси, військову техніку та інше обладнання.

Головне