Зеленський затвердив склад делегації на Генасамблею ООН

Зеленський затвердив склад делегації на Генасамблею ООН

Президент України Володимир Зеленський підписав розпорядження про затвердження складу української делегації для участі в 79-й сесії Генеральної асамблеї ООН.

Про це йеться в розпорядженні №99/2024-рп, яке опубліковане на сайті президента.

Делегацію очолить міністр закордонних справ України Андрій Сибіга. Його заступником буде постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

До складу делегації також увійшли: заступники керівника Офісу президента Ігор Жовква та Ірина Мудра, генеральний прокурор Андрій Костін, віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, а також представники Міністерства закордонних справ України.

Крім того, президент дозволив главі делегації залучати в установленому порядку до її роботи радників, експертів і технічних працівників.

"Затвердити Директиви делегації України для участі у роботі 79-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН (додаються, таємно)", - йдеться у розпрядженні.

Довідка.

10 вересня у Нью-Йорку стартувала 79-та сесія Генеральної асамблеї ООН. Одним із ключових питань, яке представить українська делегація, буде оновлений проєкт резолюції, присвячений ситуації з правами людини на тимчасово окупованих територіях України, включно з Кримом.

Цьогоріч у рамках сесії ГА ООН запланований Саміт майбутнього (22-23 вересня) та Дебати високого рівня, на яких виступатимуть лідери держав.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, новопризначений міністр закордонних справ України Андрій Сибіга розпочав своє перше закордонне турне. Перше місце призначення - Румунія.

Головне