Зеленський запросив Бразилію взяти участь у саміті миру

Зеленський запросив Бразилію взяти участь у саміті миру

Україна вітає зацікавленість Бразилії, зокрема президента Лули да Сілви, у першому глобальному саміті миру, який відбудеться у червні в Швейцарії.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у своєму інтерв'ю бразильским журналістам, передає пресслужба Офісу президента.

Зеленський підкреслив важливість участі Бразилії та підтримку Лули да Сілви для досягнення справедливого миру в Україні.

“Вважаю, що його присутність там, як і будь-яких лідерів будь-яких держав світу, які отримують запрошення, говорить про те, що вони, ці люди, хочуть миру. Бажано, щоб це був справедливий мир для України”, – зазначив Зеленський. 

Президент висловив подяку бразильским журналистам за їхню зацікавленість в Україні та запросив президента Бразилії відвідати країну. Водночас, він відмітив складнощі в донесенні правди про російську агресію через вплив пропаганди рф. 

“І це ваш великий плюс, що журналісти Бразилії почали приїжджати в Україну, розуміти, що тут відбувається, і потім видавати цю інформацію”, – сказав президент.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Миколаївську область відвідала німецька делегація на чолі з Федеральним Віцеканцлером та міністром економіки та захисту клімату Федеративної Республіки Німеччина Робертом Габеком.

Головне