Зеленський: З російського полону загалом повернули 3 767 українців та українок

Зеленський: З російського полону загалом повернули 3 767 українців та українок

Президент України Володимир Зеленський повідомив про повернення з російського полону 3767 українців. Він зазначив, що майже всі звільнені потребували тривалого лікування та реабілітації після пережитих тортур, принижень та голоду в російських в'язницях і таборах. Про це глава держави повідомив у Телеграмі.

Зеленський наголосив, що росія продовжує незаконно утримувати тисячі українців та здійснює примусове переселення дітей. Президент закликав міжнародну спільноту об'єднати зусилля для звільнення всіх полонених.

"Разом з усіма у світі, хто поважає людське життя, мусимо зробити все, щоб звільнити кожного й кожну," - заявив глава держави.

Зеленський також висловив сподівання на допомогу Ватикану та інших міжнародних партнерів у цьому процесі.

Нагадаємо, російське окупаційне військо у ніч з 20 на 21 вересня вчергове атакували Україну ракетним та дроновим озброєнням

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський призначив засідання РНБО і вимагає реакції поліцейських щодо ситуації з медико-соціальними експертними комісіями та оформленням фальшивих інвалідностей, зокрема прокурорами.

Головне