Зеленський з неанонсованим візитом прибув у Вільнюс

Зеленський з неанонсованим візитом прибув у Вільнюс

Президент України Володимир Зеленський оголосив про свої майбутні візити до Латвії та Естонії, де він планує провести зустрічі з посадовцями цих країн. Наразі він перебуває у Вільнюсі (Литва).

Про це він заявив у Telegram.

Президент повідомив, що має намір відвідати Вільнюс сьогодні, 10 січня. Він подякував країнам Балтії за їхню непохитну підтримку України, особливо у часи повномасштабного вторгнення.

У Литві Зеленський планує провести зустрічі з президентом Ґітанасом Науседою, прем’єр-міністеркою Інґрідою Шимоніте, та спікеркою Сеймасу Вікторією Чміліте-Нільсен.

Теми розмов обговорюватимуться в контексті безпеки, інтеграції до Європейського Союзу та НАТО, співпраці у галузі радіоелектронної боротьби та безпілотників, а також координації європейської підтримки для України.

"І звичайно, наша велика вдячність. За безкомпромісну підтримку України впродовж усіх 10 років війни, а особливо зараз, після початку повномасштабного вторгнення", - йдеться у дописі.

Напередодні стало відомо, що президент Зеленський планує робочий візит до Швейцарії наступного тижня. Голова держави розглядає можливість візиту до Берна 15 січня перед своїм виступом у Давосі на Всесвітньому економічному форумі, який буде тривати три дні.

Крім того, Зеленський у вівторок, 9 січня, поговорив телефоном з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Було обговорено ситуацію на кордоні двох країн, де тривають протести польських перевізників.

Як писав "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала чергового агента рф, який "полював" на оборонні заводи.

Головне