Зеленський з нагоди Великодня зустрівся з представниками ПЦУ та УГКЦ

Зеленський з нагоди Великодня зустрівся з представниками ПЦУ та УГКЦ

У зв'язку з Великоднем, президент Володимир Зеленський зустрівся з представниками Православної Церкви України та Української греко-католицької церкви.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Голова держави привітав усіх зі святом та подякував за молитви та підтримку українців.

“Щодня ми живемо, боремось, перемагаємо і втрачаємо. Тому хотів би вас привітати з днем, на який чекають українці і який містить дуже теплий момент. І таких моментів у житті, на жаль, не так багато. Великдень по-різному, але святкують на фронті, у містах, вздовж кордонів”, - зазначив президент.

Предстоятель ПЦУ Епіфаній наголосив на важливості єдності в боротьбі з окупантами та запевнив про своє вдячність за активну участь церков у соціальній службі та духовній підтримці.

“Ми хочемо, щоб в Україні запанував справедливий мир, але це можливо тільки тоді, коли ми здолаємо ворога. Ми, як церкви, не тільки молимося. Наш священний обовʼязок – це справді молитися, духовно підтримувати. Але ми займаємося ще й соціальним служінням”, - додав він.

Голова УГКЦ Святослав зазначив, що церкви від 2014 року, ще до прийняття закону про капеланство, підтримували військових. Він підкреслив, що українська церква завжди ставала на захист тих місць, де російські колонізатори вторгалися на наші землі.

“Сьогодні на окупованих територіях офіційно ліквідована УГКЦ, наші священики ув’язнені, відбуваються страшні переслідування, набагато гірші за сталінські часи, бо інструменти контролю над людьми зараз значно ефективніші”, - підкреслив він.

Учасники зустрічі також обговорили питання просування Української формули миру, розширення роботи капеланів та стратегії протидії російській пропаганді.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, станом на 3 травня на території України все ще діють 8097 релігійних організацій, пов'язаних  з країною-агресором.

Головне