Зеленський ввів санкції проти низки фізичних і юридичних осіб із росії, Ірану та Китаю, – ОП

Зеленський ввів санкції проти низки фізичних і юридичних осіб із росії, Ірану та Китаю, – ОП

Президент України Володимир Зеленський підтримав рішення Ради національної безпеки й оборони щодо впровадження нових санкцій. Про це повідомили на сайті Офісу президента.

Опублікували два відповідні укази №638/2024 та №639/2024 .

Під обмеження потрапили шість громадян терміном на десять років. Крім цього, обмеження стосуються 40 юридичних осіб.

Зокрема, до санкційного списку потрапили Повітряно-космічні сили Корпусу вартових ісламської революції, Іранські авіалінії, низка науково-дослідних інститутів та підприємств рф, а також компанії, зареєстровані в КНР.

Додатково були запроваджені санкції проти двох російських підприємств: ТОВ "Завод суднової світлотехніки "Маяк" та Федерального казенного підприємства "Казанський державний казенний пороховий завод".

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти російського медіахолдингу "Россия сегодня" (включно з RT) та його генерального директора Дмитра Кисельова.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський відвідає Сполучені Штати Америки наступного тижня, де виступить на Генеральній Асамблеї ООН та проведе низку зустрічей з лідерами країн, представниками оборонних і енергетичних компаній та українською громадою.

 

Головне