Зеленський вперше зустрівся із президентом Палау

Зеленський вперше зустрівся із президентом Палау

На полях Глобального саміту миру у Швейцарії президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Республіки Палау Сурангелем Віппсом-молодшим.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Під час зустрічі міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та директорка Бюро внутрішніх справ Республіки Палау Юніс Аківо підписали Спільне комюніке про встановлення дипломатичних відносин між двома державами.

Це була перша зустріч на найвищому рівні між Україною та Палау.

Президент Зеленський висловив подяку Сурангелю Віппсу-молодшому за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України та запросив Палау долучитися до реалізації пункту Формули миру "Екологічна безпека".

"Дуже важливо, що ви змогли приїхати на Саміт миру. Дякую за вашу чітку позицію. Питання, які ми обговорюємо на Саміті, важливі не лише для Європи, але й для всього світу", – зазначив Зеленський.

Президент України розповів про екологічні загрози, які виникають через російську окупацію Запорізької АЕС, і наголосив, що окупанти зберігають на території станції зброю та вибухівку, а також примушують український персонал до роботи.

Зеленський також підкреслив важливість об’єднання країн світу навколо Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у  ГУР розповіли про спроби росіяни протидіяти українським морським дронам.

Головне