Зеленський відреагував на події в Махачкалі: Це частина поширеної в росії культури ненависті до інших націй

Зеленський відреагував на події в Махачкалі: Це частина поширеної в росії культури ненависті до інших націй

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ситуацію в Дагестані.

"Це не поодинокий випадок у Махачкалі, а скоріше частина поширеної в росії культури ненависті до інших націй, яку пропагують державне телебачення, експерти та влада", — написав президент.

Він наголосив, що голова МЗС росії, російські пропагандисти й володимир путін неодноразово робили антисемітські заяви, поширюючи культуру ненависті.

Президент нагадав, що за останній рік міністр закордонних справ рф зробив низку антисемітських висловлювань. Як і президент росії, який також використовував антисемітські образи:

"Для російських пропагандистів, які говорять на офіційному телебаченні, риторика ненависті є звичною справою. Російський антисемітизм і ненависть до інших націй системні й глибоко вкорінені. Ненависть – це те, що спонукає до агресії та терору. Ми всі повинні разом протистояти ненависті", - написав президент у Х.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у регіонах росії пройшли антисемітські акції. Зокрема ввечері 29 жовтня натовп прорвався до аеропорту у Махачкалі, що в Дагестані, щоб шукати євреїв у літаку, який прибув з Ізраїлю. До цього у ще одному місті цього регіону ізраїльтянам заборонили жити в готелі.

У Махачкалі приземлився борт з Ізраїлю. Біля аеропорту зібрався натовп місцевих жителів, які вимагають вигнати євреїв із регіону.

 

 

Головне