Зеленський відреагував на ймовірний замах на Трампа

Зеленський відреагував на ймовірний замах на Трампа

Президент України Володимир Зеленський передав "найкращі побажання" Дональду Трампу та його родині після того, як сталася стрілянина в гольф-клубі, де перебував колишній президент США.

Про це він написав у соцмережі X (колишній Twitter).

Зеленський зазначив, що радий дізнатися, що Трамп не постраждав і знаходиться у безпеці. Він також висловив сподівання на безпеку для всіх.

"Добре, що підозрюваного в спробі замаху швидко затримали. Наш принцип: верховенство права понад усе, і політичному насильству немає місця ніде у світі. Щиро сподіваємося, що всі будуть в безпеці", - наголосив він.

Інцидент стався у Флориді, коли агент служби безпеки відкрив вогонь по чоловіку, який наблизився до гольф-клубу з гвинтівкою. Правоохоронці підозрюють, що цей чоловік міг планувати замах на Трампа.

Що відомо про затриманого та до чого тут Україна?


 
Райана Веслі Раута, якого підозрюють у плануванні нападу на Дональда Трампа, ідентифікували як активного прихильника України. У 2022 році він відвідав Україну після початку повномасштабної війни і брав участь у мітингу на підтримку українських військових на Майдані Незалежності.

У своїх соцмережах Раут публічно заявляв про готовність боротися і навіть пожертвувати життям за Україну, закликаючи до ліквідації російської влади. Він також нібито намагався вербувати афганських солдатів для участі у війні. Крім того, представлявся посередником від українського уряду та просив їх надсилати йому документи для залучення до бойових дій.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, нова база НАТО у Лапландії перебуватиме під командуванням Швеції.

Головне