Зеленський відповів, скільки Україна утримуватиме взяті під контроль території рф

Зеленський відповів, скільки Україна утримуватиме взяті під контроль території рф

Україна триматиме під своїм контролем захоплені території росії безстроково, розглядаючи це як один з елементів у спробах змусити російського диктатора Володимира Путіна повернутися до переговорного столу. Про це розповів в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу NBC News президент Володимир Зеленський.

Глава держави наголосив на тому, що назовсім ці землі Україні не потрібні. 

"Нам не потрібна їхня земля. Ми не хочемо привносити туди наш український спосіб життя", - підкреслив український лідер.

Президент охарактеризував утримання цих територій як невід'ємну частину "плану перемоги" України, спрямованого на припинення війни. Він також анонсував, що представить цю пропозицію міжнародним партнерам, зокрема Сполученим Штатам.

"На даний момент вона нам потрібна", - зауважив Зеленський, говорячи про території, які зараз контролює Україна в рф. 

В інтерв'ю він відмовився говорити про те, чи будуть просуватися українські Сили оборони далі. 

"Я не скажу, вибачте, я не можу про це говорити. Це як з початком нашої цієї Курської операції... При всій повазі, я не можу про це говорити, я думаю, що успіх дуже пов'язаний з несподіваністю", - додав гарант.

Нагадаємо, напередодні Зеленський розповів, що росія перекинула значну кількість своїх солдат у Курську область з Запоріжжя та Херсонського напрямку, що свідчить про ефективність цієї операції.  

Як писав "Ми-Україна" раніше, вже цього місяця Україна передасть свій план перемоги обом кандидатам у президенти США — Камалі Гарріс та Дональду Трампу. 

Головне