Зеленський відповів на засудження ООН щодо ударів по об'єктах у Татарстані

Зеленський відповів на засудження ООН щодо ударів по об'єктах у Татарстані

У Організації Об'єднаних Націй засудили удар Головного управління розвідки України по заводу з виробництва дронів-камікадзе Shahed 136 у російському Татарстані. Про це йдеться в заяві прессекретаря Генерального секретаря ООН Стефана Дюжарріка.

У відповідь президент України Володимир Зеленський відреагував на слова ООН. Глава держави зазначив, що партнери України мають підтримувати українські відповіді на атаки країни-терористки. 

"Мені здається, для того, щоб кінець кінцем зрозуміти як вижити в Харкові, як людям жити без світла без води, треба, напевно, людям приїжджати, дивитися, а потім щось засуджувати або ні", - сказав він на спільній пресконференції з президентом Фінляндії.

Глава держави наголосив, що російська федерація окрім сили нічого не розуміє. 

Крім того, засудження щодо незаконної окупації українських територій, ударів по енергетиці та цивільній інфраструктурі не призвели до зменшення ворожих обстрілів.

Нагадаємо, що віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина прокоментувала заклик Сполучених Штатів до України щодо припинення атак по російських НПЗ.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росія почала постачати нафту безпосередньо до Північної Кореї всупереч санкціям ООН. 

Головне