Зеленський відповів, чому рф має успіхи на фронті і коли ЗСУ зможе контратакувати

Зеленський відповів, чому рф має успіхи на фронті і коли ЗСУ зможе контратакувати

Президент України розкрив одну з ключових проблем, що впливає на ситуацію на фронті. За його словами, Збройні Сили України мають у резерві 14 нових бригад, готових замінити виснажені підрозділи на передовій. Про це повідомляє президент Володимир Зеленський чотирьом французьким ЗМІ.

Проте ці свіжі сили зіткнулися з серйозною перешкодою – недостатнім забезпеченням зброєю та необхідним спорядженням. Глава держави визнав, що саме цей фактор, поряд з іншими, дозволяє російським військам досягати певних успіхів на окремих ділянках фронту.

Зеленський підкреслив, що підготовка особового складу цих бригад вже завершена, але без належного оснащення вони не можуть повноцінно вступити в бій.

"Це бригади, які повинні захищати нашу територію і повинні бути резервами для того, щоб ми ротаційно відпускали хлопців відпочити, а ці бригади їх заміщали. І все дуже просто. Коли ми говорили і готували відповідні пакети, це укомплектація 14 цих бригад. Як ви вважаєте, на вашу думку, якщо з 14 укомплектовано 3, можна зупинити?", - розповів Зеленський.

Нагадаємо, у розмові з французьким виданням Le Monde Володимир Зеленський підтвердив незмінність позиції України щодо збереження своїх територій. Він наголосив, що відмова від будь-якої частини країни суперечила б Конституції.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський повідомив, що за минулу ніч було збито майже 90 “шахедів”. Він подякував за влучність мобільним вогневим групам, винищувальній авіації, зенітникам та спеціалістам РЕБ.

Головне