Зеленський: В найближчі місяці Україна підпише безпекові угоди зі США та країнами Північної Європи

Зеленський: В найближчі місяці Україна підпише безпекові угоди зі США та країнами Північної Європи

В найближчі місяці Україна має підписати двосторонні угоди у сфері безпеки з США та країнами Північної Європи. Про це заявив президент України Володимир Зеленський, інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

"Що стосується цих договорів - у нас їх вже дев'ять. Ми наближаємося до важливого договору зі США, і після того, як ми пройдемо Конгрес - а я вважаю, що ми однаково дотиснемо та пройдемо його позитивно, – ми прийдемо до цієї потужної угоди зі США", - зазначив глава держави.

Зеленський заявив, що мова йде не лише про військову підтримку, а також про фінансову допомогу, гуманітарні аспекти та енергетичну допомогу.

"Ми наближаємося, щоб наші партнери з Балтійських країн це зробили, я думаю, що у квітні ми будемо мати такий результат з однієї з країн. Я думаю, що у нас можуть бути потужні договори у травні. Я думаю, травень-червень ми вийдемо на договори не лише з США, з північними країнами Європи. Ми готуємося до Швеції та Норвегії", – наголосив президент.

Нагадаємо, що Україна нині веде переговори відразу з 10 країнами щодо безпекових угод. 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, спікер Палати представників США Майк Джонсон веде перемовини з Білим домом щодо допомоги Україні. Він планує зустрітися з екс-президентом США Дональдом Трампом.

Головне