Зеленський: Українські захисники в липні застосували більше дронів, ніж росіяни

Зеленський: Українські захисники в липні застосували більше дронів, ніж росіяни

У липні українські військові застосували більше дронів, ніж росіяни. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

"Наші українські Сили оборони та безпеки у цьому вже йдуть до переваги, і за липень наші воїни застосували більше дронів, ніж окупант. Це має бути стійкою тенденцією на фронті – по всіх видах дронів, які є в наших підрозділів. Від FPV та до всіх інших, включно з нашими далекобійними дронами, які вже впливають на війну стратегічно", - зазначив він.

Глава держави зазначив, що на Ставці були заслухані доповіді від Мінстратегпрому та Мінцифри щодо виробництва та фінансування дронів.

"На цей рік уже законтрактовано нашими виробниками мільйон дронів, і буде загалом по року більше. Усі деталі зараз ми не розголошуємо, але наші спроможності виробляти дрони незмінно стають більшими. Ми працюємо не лише із держфінансуванням, але і з партнерами, щоб вони вкладалися у наше виробництво дронів, у те, що допомагає захищатися зараз нам, а згодом допомагатиме зберігати безпеку усім, що цінує життя і хто зараз з нами пліч-о-пліч", - додав президент.

Нагадаємо, що підводний човен, який раніше перебував на чергуванні в басейні Чорного моря, повернувся до пункту базування в Новоросійську. На його місце прибула аналогічна субмарина.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у росіян більше FPV-дронів, але якщо порівняти із тим, що відбувалось пів року тому - то "ситуація рухається в нашу сторону".

Головне