Зеленський у Вашингтоні зустрівся з Мелоні: говорили про ППО

Зеленський у Вашингтоні зустрівся з Мелоні: говорили про ППО

Президент України Володимир Зеленський у Вашингтоні зустрівся з головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні. Сторони обговорили потреби України в ППО.

Про це повідомив українький президент у Tele

"У Вашингтоні провів зустріч із Головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні. Поінформував про ситуацію на фронті та російський повітряний терор проти українських міст. Обговорили ключові потреби України, зокрема протиповітряну оборону", - йдеться у дописі.

Президент подякував за те, що в цьому році обороноздатність і відбудова України стали пріоритетами італійського головування в G7.

В Офісі президента додали, що під час зустрічі лідери обговорили підсумки першого Саміту миру, підготовку до другого Саміту та майбутню Конференцію з відновлення України, яка відбудеться в Італії у 2025 році. Окрему увагу було приділено результатам саміту НАТО у Вашингтоні, які стали ще одним важливим кроком до майбутнього членства України в Альянсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підсумки саміту НАТО у Вашингтоні для України: що нам пообіцяли союзники

Також у межах саміту НАТО Зеленський зустрівся з французьким президентом Еммануелем Макроном. Колеги обговорили підготовку наступного оборонного пакету.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся з колишнім президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом та обговорив свої "мирні ініціативи" щодо завершення війни в Україні. 

Головне