Зеленський у США: закладаємо фундамент для відновлення

Зеленський у США: закладаємо фундамент для відновлення

Президент України Володимир Зеленський 25 вересня виступив у Нью-Йорку з ініціативою щодо масштабного плану відновлення України, порівнюючи його з планом Маршалла після Другої світової війни. Про це він повідомив у своєму Telegram каналі.

"Ми не маємо залишати після себе руїни, які сіятимуть образи та невдоволення після цієї війни. Цього можна досягти лише разом. Після руйнівної Другої світової війни союзники запровадили план Маршалла, який зміцнив мир і допоміг йому стати по-справжньому тривалим", - йдеться у повідомленні.

Зеленський наголосив на важливості спільних зусиль у відбудові України після війни. Президент закликав не залишати руїн, які можуть сіяти образи та невдоволення в майбутньому, та порівняв запропонований план з історичним планом Маршалла, який допоміг відбудувати Європу після Другої світової війни.

"Сьогодні ми закладаємо фундамент для аналогічної архітектури відновлення – такої, що сприятиме миру для України та всієї Європи і загальному добробуту", - заявив Зеленський.

Президент України висловив подяку ключовим союзникам за їхню роль у організації цієї важливої зустрічі: президенту США Джо Байдену та прем'єр-міністерці Італії Джорджії Мелоні.

Зеленський відзначив їхнє "непохитне лідерство в захисті життів" та підтримку ініціативи з відновлення України.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський провів переговори з новопризначеним прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі своїм французьким колегою Емманюелем Макроном на полях Генеральної асамблеї ООН у США.

Головне