Зеленський у Мюнхені провів зустріч із делегацією Сенату США

Зеленський у Мюнхені провів зустріч із делегацією Сенату США

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із делегацією Сенату США на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки у суботу, 17 лютого. До складу делегації увійшли сенатори від Демократичної та Республіканської партій.

Про це повідомила пресслужба глави держави. Як зазначається, Зеленський висловив подяку за двопартійну та двопалатну підтримку України в Конгресі Сполучених Штатів. Він зазначив, що Україна розраховує на подальше лідерство США в захисті свободи та підтримці демократії у Європі та світі.

"Ми вдячні президентові США, обом партіям за ваші рішення, підтримку та допомогу. Ви ухвалюєте потрібні рішення в критичні моменти. Ми дуже розраховуємо на США, на всіх американців. Ми раді, що ви з нами – на правильному боці", - повідомив Зеленський.

Він також наголосив на важливості нещодавнього рішення Сенату про підтримку законопроєкту, згідно з яким Штати виділять 60 млрд доларів для допомоги Україні.

Президент України розповів сенаторам про першочергові потреби України в обороні. Зокрема, йшлось про додаткові артилерійські системи, снаряди, далекобійну зброю, засоби радіоелектронної боротьби та про посилення протиповітряної оборони.

Крім того, Володимир Зеленський обговорив з сенаторами кроки, які здійснила Україна для протидії спробам країни-агресорки підірвати вільне судноплавство та експорт продовольства Чорним морем. Він висловив подяку за ініціативи в обмеженні ресурсів рф для ведення війни та за кроки США зі створення законодавчого механізму конфіскації заморожених російських активів для відбудови України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський зустрівся з віце-президенткою США Камалою Гарріс у суботу, 17 лютого. За словами глави держави, головними темами перемовин були безпека та стійкість.

Головне