Зеленський та ВРЦіРО обговорили зміцнення духовної незалежності України

Зеленський та ВРЦіРО обговорили зміцнення духовної незалежності України

Президент України Володимир Зеленський провів відеоконференцію з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій. Сторони обговорили питання зміцнення духовної незалежності України та протидії російському впливу.

Про це повідомив глава держави у Telegram.

Президент наголосив на важливості захисту гуманних цінностей у цей важкий час і підкреслив роль церков у поширенні правдивої інформації про війну.

Зеленський зазначив, що росія використовує релігію як інструмент для обмеження свобод і незалежності інших держав, що робить підтримку української духовної незалежності надзвичайно важливою. Глава держави також підкреслив необхідність підтримки законодавчих ініціатив, спрямованих на зміцнення духовної незалежності України.

Члени ВРЦіРО підтвердили свою підтримку курсу президента на захист конституційного ладу, прав людини та основних свобод. Вони також підтримали законопроєкт уряду щодо заборони діяльності організацій, що мають зв’язок з країною-агресором.

ВРЦіРО відзначила, що російська агресія є головною загрозою для релігійної свободи в Україні, через що вже загинули священнослужителі та зруйновано безліч храмів.

Як писали “Ми-Україна” раніше, у Мирнограді Донецької області під обстрілами евакуюють храми. Всі парафіяни виїхали.

Головне