Зеленський та Шольц зустрінуться в Штутгарті у п'ятницю

Зеленський та Шольц зустрінуться в Штутгарті у п'ятницю

Президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц зустрінуться в п'ятницю, повідомив прес-секретар уряду Німеччини. Про це заявив представник уряду Німеччини в коментарі Tagesschau.

За його словами, зустріч пройде у форматі тет-а-тет.

"Федеральний канцлер зустрінеться з українським президентом у п'ятницю вдень у Франкфурті-на-Майні", - розповів чиновник.

Зустріч відбудеться перед проведенням засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн", що проводитиметься на однойменній американській авіабазі у ФРН.

Спікер не надав жодних подальших подробиць про програму візиту Зеленського до Німеччини.

Союзники України, включно з міністром оборони США Ллойдом Остіном, також планують зустрітися в Рамштайні, Німеччина, у п'ятницю, щоб обговорити подальшу підтримку України.

Німеччина була одним із найщедріших спонсорів України з моменту повномасштабного вторгнення росії, постачаючи або обіцяючи матеріали на суму близько 28 мільярдів євро (31 мільярд доларів) - поступаючись за вартістю тільки США.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення про звільнення трьох заступників керівника Офісу президента, підписавши відповідні укази.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський оголосив про зміни в уряді та подякував парламенту за підтримку нових кандидатур. Він також повідомив про ухвалення Румунією рішення щодо постачання системи Patriot для України та підготовку до нового засідання “Рамштайну”.

Головне