Зеленський: росія робила все, щоб багато лідерів не доїхало

Зеленський: росія робила все, щоб багато лідерів не доїхало

На пресконференції на другий день Саміту миру президент України Володимир Зеленський наголосив, що росія робила все, щоб багато лідерів не доїхало на Саміт. Він висловив вдячність, що вони показали свою принципову позицію. Про це повідомили у трансляції на каналі "Ми-Україна".

Перше питання Зеленському поставили про Китай. Воно звучало так: щоб ви хотіли сказати Китаю та Бразилії, щоб вони допомогли "звузити розбіжності"?

"Війна це не розбіжності. Війна - це неповага до життя, свободи та демократії. Ми не хочемо миру за лаштунками. Ми хочемо справедливого миру виключно на повазі до життя людей", - заявив президент.

І додав, що як тільки Китай та Бразилія доєднаються до всіх принципів, які сьогодні об‘єднали всі країни, ми будемо раді чути їхні думки, навіть якщо вони не співпадають з нашими.

Нагадаємо, президентка Швейцарії Віола Амгерд розповіла про спільне комюніке, яке 80 країн підписали на Глобальному саміті миру.

Як писали "Ми-Україна" раніше, учасники першого Глобального саміту миру, що відбувся у швейцарському Бюргенштоці, погодили спільне комюніке. Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Головне