Зеленський: росія має конкретний план, як зірвати саміт миру у Швейцарії

Зеленський: росія має конкретний план, як зірвати саміт миру у Швейцарії

росія збирається зірвати саміт миру, який у червні повинен пройти у Швейцарії. Про це попередив президент України Володимир Зеленський.

Він наголосив, що українська розвідка має конкретні дані про план росіян, зокрема відомо те, як вони збираються зірвати саміт.

"У нас є точна інформація від розвідки - конкретні дані, - що росія не просто хоче зірвати саміт миру, але й має конкретний план, як це зробити: як зменшити участь країн, як діяти, щоб миру не було ще довше. І ми разом повинні цьому протидіяти - повинні працювати в єдності заради справедливого миру", - заявив Володимир Зеленський.

Водночас президент заявив, що нині усі однаково зацікавлені, щоб примусити росію до миру та поваги до міжнародного права. 

"Світова більшість здатна це забезпечити. Глобальний саміт миру у Швейцарії дає всім нам реальний шанс на справедливий мир і відновлення дієвості міжнародного права", - зазначив глава української держави.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Володимир Зеленський запросив Бразилію взяти участь у саміті миру. Він наголосив, що Україна вітає зацікавленість Бразилії, зокрема президента Лули да Сілви, у першому глобальному саміті миру, який відбудеться у червні в Швейцарії.

Головне