Зеленський провів телефонну розмову з президентом Європейської Ради: що обговорювали

Зеленський провів телефонну розмову з президентом Європейської Ради: що обговорювали

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем напередодні засідання Європейської ради. Про це повідомило офіційне інтернет-представництво Президента України.

Відомо, що під час розмови обговорили подальші кроки на шляху до фактичного початку переговорів про вступ України до ЄС, а також продовження підтримки нашої держави з боку союзників.

Глава України подякував Шарлю Мішелю за рішення створити спеціальний Фонд допомоги Україні обсягом у 5 млрд євро в межах Європейського фонду миру (EPF). Рада ЄС затвердила його вчора, 18 березня.

Крім того, в розмові згадали можливість збільшення постачання артилерійських боєприпасів в нашу державу.

Зеленський закликав продовжити дію автономних торговельних преференцій для України ще на один рік.

"Продовження режиму лібералізації торгівлі з ЄС - це критичний чинник підтримки української економіки під час війни", - зазначив він.

Насамкінець лідер України та Президент Європейської ради обмінялися очікуваннями від 25-го Саміту Україна – Європейський Союз, який відбудеться найближчим часом.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський здійснив телефонний дзвінок до обраного президента Індонезії Прабово Субіанто.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський повідомив, що провів переговори з канцлером ФРН Олафом Шольцом.

 

 

 

Головне