Зеленський провів нараду з військовим керівництвом: Передусім - фронт

Зеленський провів нараду з військовим керівництвом: Передусім - фронт

Президент України Володимир Зеленський 21 жовтня провів нараду з міністром оборони Рустемом Умєровим, головкомом Олександром Сирським та начальником Генштабу Анатолієм Баргилевичем.

Про це повідомляє глава держави.

“Передусім - фронт. Наші військові завдання та кроки на найближчу перспективу й усе, що потрібно для ефективності дій наших воїнів на передовій: озброєння, військова техніка, забезпечення, комплектування бригад”, - йдеться у повідомленні.

Особливу увагу на нараді було приділено операції на Курському напрямку, яка дозволила створити буферну зону.

“Замість буферної зони на території України, яку планували росіяни, ми створили буферну зону поблизу нашого кордону на російській території. Вдячний усім нашим воїнам за хоробрість”, - зазначив президент.

Крім того, обговорили поповнення обмінного фонду для України для звільнення українців з російського полону. 

“Саме завдяки Курській операції вдалося звільнити суттєву кількість наших людей”, - додав Зеленський.

За підсумками наради оновлено завдання для переговорів з партнерами щодо підтримки оборони України.

Нагадаємо, Сполучні Штати Америки надали Україні черговий пакет безпекової допомоги на суму 400 мільйонів доларів. США продовжують посилювати підтримку України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Президент України Володимир Зеленський повідомив про повернення з російського полону 3767 українців. Він зазначив, що майже всі звільнені потребували тривалого лікування та реабілітації після пережитих тортур, принижень та голоду в російських в'язницях і таборах.

Головне